Onze boeken

Levi in de Lage Landen: 350 jaar joodse schrijvers in de Nederlandse literatuur

Door Daphne Meijer

Categorie
Secundair
Boeknummer
#88739
Titel
Levi in de Lage Landen: 350 jaar joodse schrijvers in de Nederlandse literatuur
Auteur
Meijer, Daphne (samenstelling)
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Contact, Amsterdam
Jaar van uitgave
1999
ISBN10
9025413471
ISBN13
9789025413477
Taal
Nederlands
Samenvatting
Wie de Nederlandse literatuurgeschiedenis bekijkt, zal de namen tegenkomen van een groot aantal joodse schrijvers. Sinds het midden van de negentiende eeuw schrijven deze auteurs in het Nederlands; vóór die tijd bedienden zij zich van het Jiddisch, Hebreeuws, Latijn of Portugees. Het is vrijwel onmogelijk om hen onder één noemer te plaatsen. Dat een schrijver joods is, hoeft nog niet te betekenen dat zijn personages ook joden zijn. Integendeel. Toch zijn er constante factoren aan te wijzen in hun werk. Allen hebben zich vroeger of later rekenschap gegeven van wat het betekent een jood te zijn temidden van anderen. Deze bloemlezing geeft een beeld van het werk van joodse schrijvers en van wat zij, ieder in hun eigen tijd, hebben geschreven over wat het is om een ... (Lees verder)jood te zijn in Nederland en een Nederlander in het jodendom.

Het boek is ook een monument voor de wijze waarop de joodse gemeenschap heeft geholpen om de Nederlandse cultuur gestalte te geven. Ruim 350 jaar op schrift gesteld, van de oudst overgeleverde teksten tot de millenniumgrens, van Spinoza tot Arnon Grunberg.
Pagina's
592
Onderwerpen
Literatuurgeschiedenis (3)
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.