Onze boeken

Onvermijdelijk Shakespeare

Door Edward de Vere

Categorie
Secundair
Boeknummer
#86110
Titel
Onvermijdelijk Shakespeare
Auteur
Vere, Edward de
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Zaltbommel : Aprilis
Jaar van uitgave
2004
ISBN10
9059940350
ISBN13
9789059940352
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele bedrukte hardcover, illusratie sin kleur en z/w, 8vo.
Samenvatting
De identiteit van William Shakespeare is al eeuwen omstreden. Voortdurend is de vraag gerezen of de geniale Engelse schepper van tragedies en komedies die ieder kent, dezelfde is als de onbelangrijke figuur uit Stratford-on-Avon. In dit geïllustreerde boek wordt, op grond van wetenschappelijke studie door velen, de strijdvraag als opgelost beschouwd en de man achter de schuilnaam getoond: Edward de Vere, graaf van Oxford (1550-1604).
De aanwijzingen zijn te talrijk om er nog aan te twijfelen dat deze
adellijke dichter-hoveling, verkerend in de hoogste kringen rond de troon van Elisabeth, de schepper is van Hamlet, koning Lear, Othello, van Romeo en Julia. Zijn boeiend, soms schokkend levensverhaal geeft een nieuwe kijk op de beroemde toneelstukken en sonnetten. De handelingen en per
... (Lees verder)sonages komen nu in een helder licht te staan. De Vere's persoonlijke lotgevallen en omgeving, zoals bij elke schrijver bepalend voor zijn inspiratie, leggen een
verband met de inhoud van zijn dichtkunst. Schrijver Pieter Helsloot, die studies publiceerde over Nederlandse sociale geschiedenis, laat bovendien zien hoe meer dan tien leden van het krijgslustige geslacht Vere, waaronder twee zonen van Edward, als Fighting Veres tijdens de Tachtigjarige Oorlog in de Lage Landen streden en sneuvelden.
Pagina's
179
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 5,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.