Onze boeken

Frankrijk & zijn grote schrijvers

Door Guus Luijters

Categorie
Secundair
Boeknummer
#85783
Titel
Frankrijk & zijn grote schrijvers
Auteur
Luijters, Guus
Boektype
Paperback
Uitgeverij
L.J. Veen, Amsterdam
Jaar van uitgave
2004
ISBN10
9020406299
ISBN13
9789020406290
Taal
Nederlands
Samenvatting
De wonderfrieten van Charles Baudelaire * Gustave Flaubert en de kleine prinses * Rimbauds karavaan naar Ankobar * De groene uren van Charles Cros * De verdwijning van Arthur Cravan * De crash van Saint-Exupéry in de Sahara * De liefde tussen Céline en zijn kat Bébert * De val van Jacques Prévert * Raymond Queneau en zijn speeltjes * Françhoise Sagan en Billie Holiday * De verloren jeugd van George Perec & andere verhalen over de Franse schrijvers van de negentiende en twintigste eeuw.

In de Franse literatuur is niets gewoon. Alle pieken in dit hooggebergte hebben hun volstrekt eigen krankzinnigheid en zijn in geen enkele traditie te plaatsen. De levens van de schrijvers die de Franse literatuur zoveel meesterwerken hebben gebracht, zijn als metafo
... (Lees verder)ren voor hun boeken, even krankzinnig dus.

In Frankrijk & zijn grote schrijvers laat Guus Luijters de krankzinnigheid zien die de Franse literatuur tot een van de grootste ter wereld maakt. Hij beschrijft de cruciale momenten die tot prachtige verhalen én tot prachtige werken hebben geleid.

Dit boek vertelt het verhaal van de liefde van George Sand en Alfret de Musset, de Afrikaanse reis van Gustave FLaubert en Maxime DuCamp, de schooljaren van Arthur Rimbaud, de verdwijning van Arthur Cravan, de processen van de surrealisten, de val van Jacques Prévert en vele andere literaire gebeurtenissen. Het resultaat is een geweldig leesboek over de wondere wereld van de Franse literatuur.
Pagina's
287
Onderwerpen
Antoine de Saint-Exupéry (3), Céline (1), Charles Baudelaire (1), Françoise Sagan (6), Georges Perec (1), Gustave Flaubert (2), Raymond Queneau (1), Rimbaud (2)
Conditie
Goed
Prijs
€ 12,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.