Onze boeken

Mariahoeve: drie gezusters en de strijd om het bestaan

Door Brand Overeem e.a.

Categorie
Geschiedenis Nederland
Boeknummer
#338419-WD2
Titel
Mariahoeve: drie gezusters en de strijd om het bestaan
Auteur
Overeem, Brand & Bert Paasman
Boektype
Gebonden hardcover
Druk
5e druk
Uitgeverij
Baarn/Utrecht : Uitgeverij De Fontein
Jaar van uitgave
2011
ISBN10
9026123302
ISBN13
9789026123306
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele bedrukte hardcover, geïllustreerd met veel (paginagrote) z/w foto's, 4to.
Samenvatting
De drie zussen Geertje, Steventje en Maria waren op elkaar aangewezen. Samen zetten zij zonder machines, en tot op zeer hoge leeftijd, het gemengde boerenbedrijfje van hun familie voort.

Een schitterend monument in foto's: Mariahoeve. Drie gezusters en de strijd om het bestaan
Na de dood van hun broer waren de drie gezusters Geertje, Steventje en Maria op elkaar aangewezen. Gedrieën zetten ze het boerenbedrijfje van hun familie voort: een klein, traditioneel gemengd bedrijf met wat land- en tuinbouw en veeteelt. Moderne machinerieën hadden ze niet tot hun beschikking. De zusters waren lichamelijk misschien niet zo sterk meer, maar geestelijk des te krachtiger. Zo begint hun strijd om het - eenvoudige en sobere - bestaan. De seizoenen en de etmalen bepaalden hun levensritme, h
... (Lees verder)et geloof was hun levenskompas. Ondanks de intensieve lichamelijke arbeid - ploegen, eggen, zaaien, planten, wieden en oogsten; maaien, hooien, voeren, melken en karnen - was er nooit gebrek aan tijd. Iedere dag had zijn stille momenten, gewijd aan rust en bezinning. Iedere week had zijn zondag, gewijd aan rust en kerkgang. De noeste arbeid en het gebrek aan enig modern comfort ten spijt werkten en woonden de zusters hun hele leven op De Mariahoeve tot zij, ieder op haar eigen tijd, ongeveer negentig jaar oud, stierven.

Het leven van Evert. Beschouw ons maar als een uitzondering.
Pagina's
117
Conditie
Goed
Prijs
€ 9,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.