Onze boeken

Omringd door water: De geschiedenis van de 25 Nederlandse eilanden

Door Jan Bank e.a.

Categorie
Algemeen Nederland
Boeknummer
#338347-XF3
Titel
Omringd door water: De geschiedenis van de 25 Nederlandse eilanden
Auteur
Bank, Jan & Doeke Bosscher
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Amsterdam : Prometheus
Jaar van uitgave
2021
ISBN10
9044637975
ISBN13
9789044637977
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele bedrukte hardcover, geïllustreerd met (paginagrote) afbeeldingen in kleur en z/w (waaronder foto’s) 4to.
Samenvatting
Nederland telt een achttal echte eilanden, of negen als 'Rottum' (Rottumeroog en Rottumerplaat) voor twee wordt gerekend. Daarnaast zijn er zeventien voormalige eilanden, waar de sfeer van vroeger nog voelbaar is. Jan Bank en Doeko Bosscher, fervente eilandliefhebbers, onderzoeken de geschiedenis van alle 25 (ooit) geheel door water omringde stukjes Nederland en peilen ook het heden. Welke invloed had het 'omringd zijn door water'? Wat voor werk deden de inwoners, wat hield hen bezig, hoe gingen zij met elkaar om, hoe stonden zij in de wereld? En vooral: wat maakte het leven op een bepaald eiland anders dan op het vasteland of op andere eilanden? Zo komt een veelkleurig palet tot stand van deels convergerende en deels sterk uiteenlopende historische verhalen, verdeeld over vier regio's: de... (Lees verder) Wadden, de voormalige Zuiderzee, het Zuid-Hollandse deel van de Delta en ten slotte de Zeeuwse archipel.
Eigenlijk verdient elk eiland een compleet boek, maar de verzameling van alle eilanden geeft de mogelijkheid van een weidse visie. De 25 hoofdstukken willen nieuwsgierigheid wekken en de lezer aanmoedigen de eilanden zelf te bezoeken om nog meer te ontdekken over de fascinerende diversiteit in hun geschiedenis.
Pagina's
921
Conditie
Goed
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.