Onze boeken

Van Aegir Tot Ymir: personages en thema's uit de Germaanse en Noordse mythologie

Door Paula Vermeyden e.a.

Categorie
Secundair
Boeknummer
#330819-VC33
Titel
Van Aegir Tot Ymir: personages en thema's uit de Germaanse en Noordse mythologie
Auteur
Vermeyden, Paula & Arend Quak
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Nijmegen : Sun
Jaar van uitgave
2000
ISBN10
906168661X
ISBN13
9789061686613
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback met flappen, geïllustreerd in z/w, 8vo.
Samenvatting
Scandinaviërs zich het langst kunnen onttrekken aan de kerstening. Zo kwam het dat de eigen schaar van goden, helden, reuzen en andere mythische wezens in die landen het best in herinnering is gebleven en haar neerslag heeft gevonden in de Edda's en andere verhalen. In het hoge Noorden zijn ze in gedichten en vertellingen blijven leven: de Asen en de Wanen, Wodan/Odin, Donar/Thor, Freyr, Freyja en vele anderen. De verhalen vertellen over het begin van hun wereld, over hun avonturen en over het einde van alles, Ragnarök. En sommige goden zijn later, vooral in de Romantiek, weer teruggekeerd in de Europese cultuur, via de beeldende kunsten, het toneel en de literatuur, de Wagner-opera's en andere kanalen.

Paula Vermeyden, specialiste in de (Oud-) IJslandse letterkunde, en Arend
... (Lees verder)Quak, specialist op het gebied van het Oudgermaans, bieden een alfabetisch geordend tableau van deze wondere verbeeldingswereld, die zo ver afstaat van de Europese hoofdstromen van de klassieke oudheid en het christendom.
Pagina's
261
Conditie
Goed — Rug verkleurd.
Prijs
€ 25,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.