Onze boeken

Een knipperend ogenblik: Portret van Remco Campert

Door Mirjam van Hengel

Categorie
Secundair
Boeknummer
#330410-VC28
Titel
Een knipperend ogenblik: Portret van Remco Campert
Auteur
Hengel, Mirjam van
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Amsterdam : De Bezige Bij
Jaar van uitgave
2018
ISBN10
9403122900
ISBN13
9789403122908
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele bedrukte hardcover, geïllustreerd met enkele z/w foto's, 8vo.
Samenvatting
'Eigenlijk wil ik gewoon elke morgen wakker worden en niks weten en gaan schrijven.'

Dat zegt Remco Campert, de virtuoos terloopse dichter die altijd zijn vinger aan de pols van de tijd heeft gehouden. Het verhaal van zijn leven loopt van de naoorlogse avant-garde via feestende jongeren rond het Vondelpark en toenemende publieke zichtbaarheid naar de stilte van een werkkamer. Er was de afwezige vader, er kwamen en gingen grote liefdes, maar altijd bleef het schrijven, dicht op de eigen huid.

Mirjam van Hengel, die eerder het succesvolle Hoe mooi alles (2014) publiceerde over de liefde tussen Leo en Tineke Vroman, sprak wekelijks met Campert en kreeg inzage in al zijn papieren. Ze schreef een portret over de man die al meer dan een halve eeuw het Nederlandse literaire landschap kleurt
... (Lees verder), die even graag alleen is als in gezelschap, even lui als productief, even opgeruimd als melancholiek, even betrokken bij de wereld als onverstoorbaar zichzelf.

Zo vroeg als ik hier zit, zit hij hier nooit. Het is maandagmorgen, halfnegen, buiten rinkelt de stad en rumoeren de trams, de rolkoffers, de fietsbellen. Ik voel me alsof ik het rode markeringspijltje van Google Maps ben, ingetypte locatie-zoekterm: Remco Campert. Dit is het epicentrum Remco Campert.
Pagina's
582
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.