Onze boeken

Leven met goden: 40.000 jaar volkeren, objecten en religie

Door Neil MacGregor

Categorie
Religie & Theologie
Boeknummer
#330343-VC27
Titel
Leven met goden: 40.000 jaar volkeren, objecten en religie
Auteur
MacGregor, Neil
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Amsterdam : Hollands Diep
Jaar van uitgave
2011
ISBN10
9048842557
ISBN13
9789048842551
Beschrijving
Originele hardcvoer, stofomslag, veel kleurenillustraties, 8vo.
Samenvatting
Hoe gedeelde mythen en rituelen samenlevingen hebben gevormd

Een van de meest wezenlijke aspecten van het menselijk bestaan is dat elke gemeenschap een aantal opvattingen en overtuigingen deelt: een geloof, een ideologie, een religie. Deze overtuigingen zijn een fundamenteel onderdeel van een gedeelde identiteit. Ze hebben de unieke kracht om ons te definiëren - en te verdelen - en zijn in een groot deel van de wereld in politieke zin een drijvende kracht. In onze hele geschiedenis zijn deze overtuigingen meestal, in de ruimste zin van het woord, religieus van aard geweest.

Dit boek wil geen godsdienstgeschiedenis beschrijven, en zeker geen betoog zijn vóór of tegen een bepaald geloof. Het gaat over de verhalen die onze levens vormgeven en over de verschillende man
... (Lees verder)ieren waarop samenlevingen hun plaats in de wereld voorstellen. In dit rijk geïllustreerde boek bespreekt MacGregor objecten, plaatsen en menselijke activiteiten over de hele wereld en door de eeuwen heen in een poging inzicht te krijgen wat een gedeeld geloof kan betekenen in het openbare leven van een gemeenschap of een natie, en hoe dat geloof invloed heeft op de relatie tussen het individu en de staat, en welke cruciale bijdrage het heeft geleverd aan wie wij zijn.

Want door te bepalen hoe we met onze goden leven, bepalen we tegelijk ook hoe we met elkaar leven.
Pagina's
487
Conditie
Goed
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.