Onze boeken

De jonge Rembrandt: een biografie

Door Onno Blom

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#330341-VC27
Titel
De jonge Rembrandt: een biografie
Auteur
Blom, Onno
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Amsterdam : De Bezige Bij
Jaar van uitgave
2019
ISBN10
9403167505
ISBN13
9789403167503
Beschrijving
Originele hardcover met goudopdruk op rug, stofomslag, illustratie sin kleur en z/w, 8vo.
Samenvatting
Een prachtig portret van de kunstenaar als jonge man

Van Rembrandts jeugd weten we weinig tot niets. Het intiemste wat we van hem hebben is zijn werk, dat ook in die vroege jaren al verbluft door de experimentele stijl, de intellectuele diepgang en, vooral, de menselijkheid. Voor zijn portret van de kunstenaar als jonge man heeft Onno Blom, gelauwerd biograaf en zelf een echte Leidenaar, zich verdiept in de wereld, het land, de stad, de steeg en het huis waarin Rembrandt in 1606 werd geboren en de eerste vijfentwintig jaar van zijn leven doorbracht.
Leiden, met haar jonge universiteit, immigrantenstroom en bloeiende lakenhandel, bood Rembrandt de kans om zichzelf uit te vinden. Hoe deed hij dat? Werd hij een geniale kunstenaar door de genius loci, de geest van Leiden, zijn familie, zij
... (Lees verder)n leermeesters, opdrachtgevers, concurrenten, collega's en vrienden? Of was zijn ontwikkeling als kunstenaar een hoogstpersoonlijk, eigenzinnig avontuur? Hoe werd Rembrandt Rembrandt?
Pagina's
277
Conditie
Goed
Prijs
€ 9,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.