Onze boeken

Van alle dingen los: Het leven van J.C. Bloem

Door Bart Slijper

Categorie
Secundair
Boeknummer
#330326-VC27
Titel
Van alle dingen los: Het leven van J.C. Bloem
Auteur
Slijper, Bart
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Druk
2e druk
Uitgeverij
Amsterdam : De Arbeiderspers
Jaar van uitgave
2007
ISBN10
9029564997
ISBN13
9789029564991
Beschrijving
Originele groene linnen band, stofomslag, geïllustreerd met een katern z/w foto's, 8vo.
Samenvatting
J. C. Bloem was bevriend met welhaast alle grote dichters en schrijvers van zijn tijd, zoals Geerten Gossaert, P. N. van Eyck, Jan Greshoff en Adriaan Roland Holst, H. Marsman, J. Slauerhoff, E. du Perron en Menno ter Braak. Bloems wereld bestond voor een groot deel uit literatuur. Niet opgewassen tegen de eisen van de maatschappij vluchtte hij in mateloos drankgebruik.

De biografie van Bart Slijper beschrijft Bloems leven met evenveel aandacht voor literair-historische onderwerpen als voor de triviale zaken. Wat dacht Bloem over klassieke versvormen? Waarom ruiken dienstmeisjes zo lekker? Het retoriekdebat, de rol van Verwey als mentor, de discussie over 'vorm of vent', Bloems minachting voor maatschappelijk succes, zijn keuze voor het fascistische gedachtegoed die zijn relatie met Du
... (Lees verder)Perron en Ter Braak onder druk zette, de spectaculaire verkoop van Bloems poëzie kort na de oorlog: het komt allemaal aan de orde. Maar het gaat Bart Slijper eerst en vooral om de beantwoording van één vraag: wie was Bloem? Slijper schetst een overtuigend portret van de veelgelezen dichter in al zijn dwarsigheden.
Pagina's
390
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.