Onze boeken

Het boek der kampen

Door Ludo van Eck

Categorie
WO II
Boeknummer
#330318-KF22
Titel
Het boek der kampen
Auteur
Eck, Ludo van
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Leuven : Kritak
Jaar van uitgave
1979
ISBN10
9063030266
ISBN13
9789063030261
Beschrijving
Originele linnen band, stofomslag, rijk geïllustreerd met z/w foto's, 4to.
Samenvatting

Dit meest complete overzicht van de Duitse concentratie- en uitroeiingskampen tijdens de Tweede Wereldoorlog is het levenswerk van Ludo van Eck (pseudoniem voor Ludo van Eeckhout), zelf een gewezen gevangene van Dachau. Na de oorlog bezocht en bestudeerde hij alle kampen, opdat de onmenselijke gruwel van de nazi's nooit vergeten zou worden. Zijn missie leidde tot dit monumentale standaardwerk, dat sinds de jaren 1970 talloze herdrukken kende en vanaf 1995 het meest gezochte antiquarische boek werd. Maar de waarheid van 1970 is niet helemaal die van de nieuwe tijden: zowel inhoudelijk als qua fotografie werd 'Het Boek der Kampen' in een modern kleedje gestoken. Deze volledig herziene editie bevat dan ook veel informatie die niet in het oude boek voorkwam en is rijkelijk geïllustreerd
... (Lees verder) met honderden nieuwe kleurenfoto's. Sis van Eeckhout zet de missie van zijn inmiddels overleden vader voort en geeft regelmatig lezingen over de concentratiekampen. Hij verrijkt dit boek met enkele anekdotische en persoonlijke verhalen die de herinnering aan Ludo van Eck levendig houden, o. a. gerelateerd aan de vele bezoeken die hij na de oorlog met zijn vader aan de concentratiekampen bracht.
Pagina's
317
Conditie
Goed — Randen stofomslag iets gerafeld, kleine scheurtjes geplkt.
Prijs
€ 20,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.