Onze boeken

Jeruzalem trilogie: Mijn Michael; De heuvel van de boze raad; De derde toestand

Door Amos Oz

Categorie
Vertaalde literatuur
Boeknummer
#330300-VC26
Titel
Jeruzalem trilogie: Mijn Michael; De heuvel van de boze raad; De derde toestand
Auteur
Oz, Amos
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Druk
5e druk
Uitgeverij
Amsterdam : De Bezige Bij
Jaar van uitgave
2009
ISBN10
9023455401
ISBN13
9789023455400
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele hardcvoer met zilveropdruk op rug, stofomslag, vertaling Hilde Pach, 8vo.
Samenvatting
De Jeruzalem-trilogie bevat drie prachtige boeken van Amos Oz, die zich allemaal in de Israëlische hoofdstad afspelen.

De ongelukkig getrouwde Channa probeert in Mijn Michaël te ontsnappen aan de realiteit door weg te vluchten in haar (dag)dromen. Haar zorgzame, trouwhartige echtgenoot Michaël werkt hard maar lijkt haar niet te begrijpen. Ondanks de oprechte liefde die Channa voor hem blijft voelen kan ze niet voorkomen dat ze uit elkaar groeien.

In De Heuvel van de Boze Raad is de stad Jeruzalem in de greep van de onlusten die het ontstaan van de staat Israël inleiden. In drie ironisch getinte verhalen wordt de lezer een kijkje gegund in de Oost-Europese immigrantenwijk waar Amos Oz werd geboren.

De derde toestand vertelt het onvergetelijke verhaal van Efra&iu
... (Lees verder)ml;m, een vierenvijftigjarige man die alles veel beter denkt te weten dan de Israëlische regering. Met zijn eindeloze tirades en zijn onophoudelijke strijd tegen het onrecht in de wereld strijkt hij zijn vrienden voortdurend tegen de haren in. Maar hij is ook behulpzaam en trekt zich het lot van de behoeftigen aan, van vrouwen, en van de zoon van zijn ex-vrouw, met wie hij een zowel tedere als woeste relatie onderhoudt.
Pagina's
711
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.