Onze boeken

De Laszlo in Holland: Nederlanders geportretteerd door de internationale societyschilder Philip de Laszlo (1869-1937)

Door Tonko Grever e.a.

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#320049-KO8
Titel
De Laszlo in Holland: Nederlanders geportretteerd door de internationale societyschilder Philip de Laszlo (1869-1937)
Auteur
Grever, Tonko & Annemieke Heuft
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Zwolle : Waanders
Jaar van uitgave
2006
ISBN10
9040081786
ISBN13
9789040081781
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback met flappen, illustraties in kleur, 4to.
Samenvatting
Philip Alexius de László (1869-1937) was een van de meest belangrijke societyschilders van de vroege twintigste eeuw. Geboren in Hongarije en opgeleid aan de kunstacademie van München en Parijs maakte hij al spoedig portretten in opdracht van de High Society. Hij verwierf opdrachten van bijna alle Europese koninklijke hoven. Zijn grootste successen boekte De László in Engeland, waar hij zich in 1907 vestigde.
De laatste jaren is er weer grote belangstelling voor zijn werk. Veel minder bekend echter zijn de Nederlandse portretten van De László. In 1901 kreeg De László zijn eerste Nederlandse opdracht: het portretteren van Adèle van Loon. De geschilderde Nederlanders behoorden allen tot de Nederlandse elite. Zo schilderde D
... (Lees verder)e László onder andere portretten van de families Cremer (Deli Maatschappij), Jurgens (Unilever), Loudon (Shell), De Stuers en Schimmelpenninck. Het laat meer dan eens zien hoe internationaal georiënteerd deze belangrijke Nederlandse families in het begin van de twintigste eeuw waren.
Het boek geeft een overzicht van alle Hollandse portretten, maar bovendien een mooi zicht op de Nederlandse High Society en hun onderlinge verwantschappen. Het is de eerste Nederlandse publicatie over Philip de László.
Pagina's
80
Conditie
Goed
Prijs
€ 6,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.