Onze boeken

Wapenbroeders: Boons roemruchte versie van het Reinaert-verhaal

Door Louis Paul Boon

Categorie
Nederlands
Boeknummer
#319067-VG9
Titel
Wapenbroeders: Boons roemruchte versie van het Reinaert-verhaal
Auteur
Boon, Louis Paul
Boektype
Paperback
Druk
5e druk
Uitgeverij
Amsterdam/Antwerpen : De Arbeiderspers
Jaar van uitgave
2000
ISBN10
9029503637
ISBN13
9789029503631
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback, 8vo.
Samenvatting
In het tijdschrift 'Front' schreef Boon na zijn breuk met de communistische partij zijn Reinaert-stukjes, die in 1955 bewerkt werden tot deze een getrouwe herschepping van de aloude verhalen over Reinaert en Isengrimus. Het boek was daarnaast een in Vlaanderen niet best onthaalde satire op Belgische toestanden (Nobelgië). En volgens Boon zelf was het ook nog eens een haast natuurgetrouwe beschrijving van de communistische partij in België.
De bittere fundamentele waarheid van het Reinaert-verhaal - dat idealisme vaak misbruikt wordt om geld mee te verdienen, dat goedwillenden steevast het loodje leggen in de 'republiek der negatie' - heeft zelfs vijftig jaar na dato weinig aan actualiteit ingeboet. Nog altijd krijgt Isengrimus, de eeuwige underdog de stukken op het hoofd in het
... (Lees verder)rijk van koning Nobel, waar zalvende woorden de werkelijkheid een draaglijk aanzien moeten geven en de vos uit bittere noodzaak wel een strijdbare sluwheid aan den dag móet leggen.

Louis Paul Boon (1912-1979) behoort tot de grootste Nederlandstalige schrijvers van de vorige eeuw.

'Boeken als 'De voorstad groeit', 'De kapellekensbaan', 'Menuet', 'Zomer te Ter-Muren' en Pieter Daens' worden als hoogtepunten in de Nederlandse literatuur gezien. 'Wapenbroeders' en 'De paradijsvogel' kunnen daar makkelijk aan worden toegevoegd. - Jos Muyres, NRC Handelsblad
Pagina's
236
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.