Onze boeken

Kees Verwey

Door Rudi Fuchs e.a.

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#318430-KN8
Titel
Kees Verwey
Auteur
Fuchs, Rudi & Max van Rooy & Dirk van Ginkel
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Zwolle : Waanders
Jaar van uitgave
2005
ISBN10
9040090890
ISBN13
9789040090899
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback met flappen, (paginagrote) illustraties in kleur, 4to.
Samenvatting
Kees Verwey (1900-1995) werkte het liefst op zijn atelier in Haarlem. Iedere dag. Tot hij niet meer kon. Hij heeft honderden werken gemaakt en wordt terecht beschouwd als een van Nederlands grootste schilders. Zijn erkenning kwam pas op latere leeftijd. Verwey's werk bestaat uit magnifieke stillevens op groot formaat geschilderd, portretten van beroemde tijdgenoten uit de literaire wereld en weergaloze atelierstukken die diepe indruk maakten toen ze in 1978 voor het eerst werden tentoongesteld.

Rudi Fuchs schrijft over Verwey's schilderijen, zijn techniek, manier van kijken en de bezetenheid waarmee hij ze maakte. Max van Rooy levert achtergrond en verrassende details bij zijn soms turbulent leven. Unieke privé-foto's uit de nalatenschap illustreren de tekst.

Kees Verwey is he
... (Lees verder)t boek over de meesterschilder. Kijken, lezen, ontdekken en bewonderen. Niet eerder is zijn werk zo uitgebreid getoond als in deze prachtig vormgegeven uitgave.
Pagina's
175
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.