Onze boeken

Het Amsterdamse bomenboek

Door Eddie Blankers e.a.

Categorie
Amsterdam
Boeknummer
#316968-KM15
Titel
Het Amsterdamse bomenboek
Auteur
Blankers, Eddie & Louis Stiller
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Amsterdam/Antwerpen : Atlas
Jaar van uitgave
2007
ISBN10
904501517X
ISBN13
9789045015170
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele groene linnen band, stofomslag, veel illustraties in kleur, groot 8vo.
Samenvatting
Je zou het op het eerste gezich, maar Amsterdam is een zeer groene stad. In vrijwel alle straten staan iepen, platanen, vleugelnoten of populieren. populieren. Parken en binnentuinen herbergen schitterende collecties van bijzondere boomsoorten. En het Amsterdamse Bos is na zestig jaar een semi-wild geworden met honderdduizenden bomen.
Het Amsterdamse bomenboek is het eerst boek date en uitgebreid overzicht geeft van de bomen van Amsterdam. Aan de hand van wandelingen geeft het buurtbewoners en bezoekers inzicht in boomsoorten, groie- en bloeiwijzen er speciale aandacht is voor de historische banden tussen het groen en de stad. Waarom staan er zo veel iepen in Amsterdam? Waarom staan er op de Keizersgracht lindes? En wat is het verhaal achter die ene bijzondere boom op dat pleintje?
Eddie
... (Lees verder) Blankers was jarenlang 'de bomenman' van Amsterdam. In het begin van de jaren zestig leered hij bomen planten en verzorgen bij de dienst Beplantingen, om een kleine veertig jaar later zijn carri te eindigen als hoofd van de afdeling Boomwerk. Sinds zijn pensioen verzorgt deze ras-Amsterdammer vele excursies op het gebied van stadsgroen.
Louis Stiller is schrijver en hoofdredacteur van Schrijven Magazine en de site Club Schrijven Online. In 2004 verscheen van zijn hand Stillers omgang, een 'wandelessay' over de rafelranden van Amsterdam.
Pagina's
415
Conditie
Goed
Prijs
€ 40,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.