Onze boeken

200 jaar Koninklijk

Door Jan Rutger van Zwet

Categorie
Geschiedenis Nederland
Boeknummer
#315377-KM1
Titel
200 jaar Koninklijk
Auteur
Zwet, Jan Rutger van
Boektype
Gebonden hardcover
Druk
1e druk
Uitgeverij
's-Gravenhage : Stichting Koninklijk Verbonden
Jaar van uitgave
2007
ISBN10
9078693010
ISBN13
9789078693017
Taal
Nederlands
Beschrijving
Orginele gepreegde linnen band, oblong, circa 25x27cm, illustraties in kleur en z/w.
Samenvatting
In 2007 is het tweehonderd jaar geleden dat het predicaat Koninklijk voor het eerst werd verleend. Om die reden verschijnt bij Koninklijke Boom Uitgevers een prachtig vormgegeven overzichtswerk over dit begerenswaardige adjectief.

Het Koninklijk Concertgebouworkest, de KLM, maar ook de Koninklijke Tichelaar Makkum en de Koninklijke Fanfare 'Uit Lust tot Oefening': er zijn tegenwoordig heel wat instellingen en bedrijven die zich Koninklijk mogen noemen. 200 jaar Koninklijk beschrijft het ontstaan en de ontwikkeling van dit predicaat. Vanzelfsprekend gaat dit boek ook in op de voorwaarden waaraan men moet voldoen om er in aanmerking voor te komen.

Het begon, zoals bij zoveel instituties die ons leven nog altijd verrijken, in de Franse tijd. Lodewijk Napoleon, koning van Holland, voorza
... (Lees verder)g vanaf 1807 cultureel-wetenschappelijke instellingen van het predicaat Koninklijk. Zo ontstonden de Koninklijke Bibliotheek en het Koninklijke Museum. De Fransen verdwenen, maar het predicaat bleef. In dit boek laat de Leidse historicus Jan Rutger van Zwet zien hoe betrokkenen dit nobele predicaat beleefden en beleven, en hoe het in de toekomst moet functioneren.
Pagina's
179
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.