Onze boeken

Machines en emoties: een briefwisseling

Door Willem Frederik Hermans e.a.

Categorie
Secundair
Boeknummer
#315278-VE14
Titel
Machines en emoties: een briefwisseling
Auteur
Hermans, Willem Frederik & Rudy Kousbroek & Ethel Portnoy
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Amsterdam : De Bezige Bij
Jaar van uitgave
2009
ISBN10
9023440927
ISBN13
9789023440925
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele hardcover met goudopdruk op rug, stofomslag, illustraties in z/w, 8vo.
Samenvatting

Ze hadden veel gemeen: Willem Frederik Hermans en Rudy Kousbroek. Twee schrijvers, twee bèta-wetenschappers, twee rationalisten, twee enfants terribles die graag tegen de gevestigde moraal aanschopten. Dat ze elkaar bewonderden en brieven schreven, verbaast dan ook niet. Wat wel verbaast, is de omvang en de diepgang van deze correspondentie. Al halverwege de jaren vijftig nam die een aanvang, nadat Kousbroek een kritisch stuk had geschreven over Hermans Mandarijnenbrochure tegen J. B. Charles. Wat volgde was een levendige briefwisseling over filosofie, wetenschap, auto s, de Nederlandse literaire wereld, schrijfmachines en vieze plaatjes. Ook Ethel Portnoy, de toenmalige echtgenote van Rudy Kousbroek, nam aan deze lucide correspondentie deel. Dit brievenboek laat de ontwikkeling z
... (Lees verder)ien van een vriendschap die steeds laveerde tussen intimiteit en afstand, vertrouwen en de angst voor het verlies van onafhankelijkheid, en die ten slotte strandde op de onverenigbaarheid van twee scherpe geesten.
Pagina's
413
Conditie
Goed
Prijs
€ 12,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.