Onze boeken

Het Beschadigde Brein: het ontstaan en de behandeling van hersenletsel

Door E.J.T. Matser

Categorie
Gezondheidszorg & Geneeskunde
Boeknummer
#312804-VD3
Titel
Het Beschadigde Brein: het ontstaan en de behandeling van hersenletsel
Auteur
Matser, E.J.T.
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Pica
Jaar van uitgave
2004
ISBN10
9077671013
ISBN13
9789077671016
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback, 8vo.
Samenvatting
Boksers en voetballers lopen veel risico op blijvende schade aan hun brein; een risico dat aanzienlijk groter wordt wanneer er opeenvolgend hersenletsel plaatsvindt (zoals bij Muhammad Ali). In dit boek worden niet alleen de gevaren besproken, maar komt ook de mogelijke preventie aan bod.
Daarnaast is er ruimschoots aandacht voor de wijze waarop nek- en hersenletselpatiënten (ook niet-sporters) met de restverschijnselen kunnen omgaan. De auteur bespreekt een vorm van revalidatie, waarin elementen uit de topsport voorkomen.
Ook mensen met 'moderne ziekten' als ME, fybromyalgie en het burn-outsyndroom, blijken baat te hebben bij dezelfde behandeling.
Verder laat Matser de lezer op verschillende manieren kennismaken met zijn vakgebied. Hij schrijft onder meer over het ontstaan van de
... (Lees verder)neuropsychologie aan het eind van de negentiende eeuw; over het baanbrekende werk van Muriel Lezak, en over Matsers eigen leerschool: hoe hij in het buitenland geconfronteerd werd met en leerde van de aanpak van collega's.
Tot besluit komen drie mensen aan het woord die zelf hersenletselpatiënt zijn. Ze vertellen hoe ingrijpend hun leven is veranderd en hoe ze door intensieve revalidatie langzaam weer hun plaats in de wereld kunnen opeisen. Bij elk verhaal geeft Matser een korte beschouwing.
'Ik ben blij dat Erik als een van de eersten topsport aan revalidatie koppelt.'
Uit het voorwoord door Willy van de Kerkhof
'Ik ben ervan overtuigd dat dit boek voor iedere hersenletselpatiënt en betrokkene een toegevoegde waarde kan zijn binnen zijn of haar revalidatieproces.'
Uit het voorwoord door Arnold VanderLyde
'Een aanrader voor een ieder die meer wil weten over het herstellend vermogen van een (in verhouding licht) beschadigd brein!'
Bron: Hersen Magazine, nummer 1, 2005
Pagina's
128
Conditie
Goed
Prijs
€ 20,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.