Onze boeken

Bomarzo

Door Manuel Mujica Láinez

Categorie
Vertaalde literatuur
Boeknummer
#312652-VC25
Titel
Bomarzo
Auteur
Láinez, Manuel Mujica
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Leiden : Menken Kasander & Wigman Uitgevers
Jaar van uitgave
1996
ISBN10
907462216X
ISBN13
9789074622165
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele linnen band, stofomslag, leeslint, 8vo. Uit het Spaans vertaald door Adri Boon. Voorwoord door Hella S. Haasse.
Samenvatting
Evenals Hella S. Haasse, liet de Argentijnse schrijver Manuel Mujica Lainez zich door de beroemde beeldentuin van Bomarzo inspireren tot een literaire schepping. In zijn historische roman "Bomarzo" staat de 16de-eeuwse hertog Vicino Orsini centraal. Deze edelman ontwierp het wonderlijke park als een allegorie van zijn gekwelde bestaan dat zich afspeelde in kringen van condottieri, prelaten, hofjonkers, courtisanen en befaamde kunstenaars. Dankzij een sprankelende combinatie van fantasie en werkelijkheid, van historische gedegenheid en moderne psychologie, is Mujica Lainez erin geslaagd een fascinerend fresco te schilderen van de late renaissance in het turbulente Italië.
Hella S. Haasse schreef het voorwoord bij deze klassieke roman.
Manuel Mujica Lainez (1910-1984) werd i
... (Lees verder)n Buenos Aires geboren. Hij was een vooraanstaand lid van de generatie Latijnsamerikaanse auteurs uit de jaren zestig. In zijn veelzijdige oeuvre neemt de historische roman - met "Bomarzo" als onbetwist hoogtepunt - een belangrijke plaats in.
Pagina's
797
Conditie
Goed
Prijs
€ 12,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.