Onze boeken

Rotterdam Ahoy: leven en werken in de jaren na de oorlog

Door Frits Baarda

Categorie
Fotografie (Kunst)
Boeknummer
#311111-KL4
Titel
Rotterdam Ahoy: leven en werken in de jaren na de oorlog
Auteur
Baarda, Frits
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam : Focus Media Groep
Jaar van uitgave
1992
ISBN10
9072216326
ISBN13
9789072216328
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback met flappen, geïllustreerd met veel z/w foto's, 4to.
Samenvatting
Na de Tweede Wereldoorlog voltrok zich in Rotterdam de wonderbaarlijke wederopbouw van stad en haven. Het waren de stadsbestuurders en havenbaronnen die in een ongekend samenspel de plannen bedachten. Maar het waren de Rotterdammers die ze met een verbazingwekkende vanzelfsprekendheid uitvoerden. Toch leefden ze niet alleen voor hun werk. Ze dansten, zwommen en feestten als elke Nederlander. Goed, ze gingen een half uurtje vroeger naar bed.
Dit boek gaat over leven en werken van vooral gewone mensen. Het bevat journalistieke schetsen van een stad die dank zij hen tot de economische grootmacht van Nederland zou uitgroeien. Maar het gaat ook over bijzondere Rotterdammers, zoals de reus van Rotterdam, Opoe Herfst en bokser Bep van Klaveren.
De hoofdstukken zijn geschreven aan de hand van in
... (Lees verder)terviews, literatuur, krantenverslagen en foto's. Samensteller en auteur Frits Baarda heeft veel geput uit Het Vrije Volk, in de jaren vijftig de grootste krant van Nederland. De meeste van de foto's in dit boek zijn afkomstig uit een 40.000 negatieven tellend en nauwelijks gebruikt archief van deze krant. Opnieuw en met zorg afgedrukt blijken de foto's van een tijdloze schoonheid. De zware, maar ook mooie jaren van na de oorlog komen weer tot leven in Rotterdam Ahoy.
Pagina's
200
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.