Onze boeken

Shakespeare forever! Leven en mythe; werk en erfenis

Door Ton Hoenselaars

Categorie
Secundair
Boeknummer
#305614-VA11
Titel
Shakespeare forever! Leven en mythe; werk en erfenis
Auteur
Hoenselaars, Ton
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam : Wereldbibliotheek
Jaar van uitgave
2017
ISBN10
9028426647
ISBN13
9789028426641
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback met flappen, 8vo.
Samenvatting


Als je googelt op Shakespeare, krijg je binnen 0,53 seconden ongeveer 165.000.000 hits. Maar wat weten wij nu
echt over Shakespeare? En wat voor invloed heeft Shakespeare ruim 400 jaar na zijn dood nog op de films en toneelstukken die wij zien, op de boeken die we lezen of op de politici die ons vertegenwoordigen?

Ton Hoenselaars, hoogleraar Engelse taal- en letterkunde in Utrecht, weet alles over William Shakespeare en zijn werk. Bovendien kan hij er ongelooflijk boeiend en vermakelijk over schrijven. Al die kennis heeft hij nu samengebracht in Shakespeare Forever!

Hoenselaars neemt ons mee naar het theater en de concertzaal, naar de bioscoop en het museum, naar de collegezaal en naar archieven over de hele wereld. Hij schetst een sprankelend beeld van de auteur van 37 beroemde
... (Lees verder) toneelstukken die 400 jaar later nog altijd een onuitputtelijke bron vormen voor talloze schrijvers, dichters, vertalers, componisten, regisseurs, historici en politici. En ook gaat hij in op de vraag of Shakespeare in de wereld van de nieuwe media nog wel een toekomst heeft. Natuurlijk, zegt Hoenselaars, net als de Bijbel is het Shakespeare forever!
Pagina's
431
Conditie
Goed
Prijs
€ 12,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.