Onze boeken

Kathedralen en luchtkastelen van de omroep in Hilversum

Door Arno Weltens e.a.

Categorie
Algemeen Architectuur & Bouwkunde
Boeknummer
#305283-KJ11
Titel
Kathedralen en luchtkastelen van de omroep in Hilversum
Auteur
Weltens, Arno & Rob Marx & Arie den Dikken & Max Cramer
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Zwolle : Waanders
Jaar van uitgave
2002
ISBN10
9040095906
ISBN13
9789040095900
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele bedrukte hardcover in bedrukte slipcase, veel illustratie sin kleur en z/w, 4to.
Samenvatting
In Hilversum - de mediastad van Nederland - schreven de omroepen geschiedenis op het gebied van architectuur, kunst en techniek. De resultaten in steen, beton en staal getuigen van geestdrift, durf en moed. Iedere omroep realiseerde een 'machine' van techniek, van kunst en vooral van imponerende schoonheid, passend bij de eigen identiteit. Toch kwamen veel interessante projecten door tegenwerking, wijzigingen van inzichten, geldgebrek of de oorlog niet verder dan een schets of een maquette.
Na de oorlog kwamen er gebouwen die gezamenlijk werden neergezet. Deze hadden een neutrale monumentaliteit als teken van gelijkheid, eenheid, maar vooral ook zakelijkheid. De mediasector gaf opdrachten aan een keur van architecten en stedebouwkundigen. Zij kregen de kans om kunstwerken met een specifie
... (Lees verder)ke identiteit toe te voegen aan de architectonische scheppingen.
Kathedralen en luchtkastelen van de omroep in Hilversum is een verkenning van -en daardoor een bijdrage aan - de Nederlandse architectuurgeschiedenis en de ontwerpen die daaruit zijn voortgekomen. Het boek heeft fotografisch gezien een bijzondere waarde, omdat onder meer de AVRO-bouw met vijftig foto's van de vermaarde fotografe Eva Besnyö wordt afgebeeld.
Pagina's
628
Conditie
Goed
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.