Onze boeken

Eddy Roos: verstilde beweging: beelden, tekeningen, dans

Door Harry Tupan

Categorie
Beeldhouwkunst
Boeknummer
#305244-KJ10
Titel
Eddy Roos: verstilde beweging: beelden, tekeningen, dans
Auteur
Tupan, Harry (redactie)
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Assen/Zwolle : Drents Museum/Waanders
Jaar van uitgave
2009
ISBN10
9040086400
ISBN13
9789040086403
Taal
Nederlands
Beschrijving
Oorspronkelijk omslag, illustraties in kleur in z/w, 4to.
Samenvatting
De Nederlandse beeldhouwer en tekenaar Eddy Roos (Amsterdam, 1949) studeerde aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam onder Paul Grégoire en Piet Esser. Na zijn studie werkte Eddy Roos anderhalf jaar in Italië in het atelier van de bekende beeldhouwer Giacomo Manzù. Roos maakt voornamelijk beelden van vrouwen. Zijn dynamische tekeningen, waar hij zijn beelden op baseert, ontstaan naar aanleiding van levende modellen die dansen en bewegen op muziek. De wetten van de gulden snede of Divina Proportia zijn bepalend voor de maatvoering van het werk van Roos waarin hij de figuratieve en de abstracte kunst probeert te combineren. Roos werkt ook in opdracht. De beeldentuin voor de borg Verhildersum, een Gronings kasteel te Leens, vormt zijn grootste project. Tien... (Lees verder) beelden zijn inmiddels geplaatst en nog drie zullen volgen.

Het boek, deel 15 in de serie Monografieën van het Drents Museum over hedendaagse figuratieve kunstenaars, geeft een overzicht van het oeuvre van Roos.
Pagina's
328
Conditie
Goed — Lichte tabaksgeur.
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.