Onze boeken

Het leven van de verzamelaar: Simon van Gijn: advocaat, bankier, koopman

Door Ella Reitsma

Categorie
Algemeen Kunst
Boeknummer
#304409-KD19
Titel
Het leven van de verzamelaar: Simon van Gijn: advocaat, bankier, koopman
Auteur
Reitsma, Ella
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Dordrecht : Simon van Gijn Museum aan Huis
Jaar van uitgave
2002
ISBN10
9080663123
ISBN13
9789080663121
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback met flappen, illustraties in kleur, klein 4to.
Samenvatting
Zoveel huizen met oorspronkelijke negentiende-eeuwse interieurs hebben we in Nederland niet. En huizen van verzamelaars zijn al helemaal zeldzaam.
Niet in een museum, maar in de woning van een collectioneur, liefhebber of kunstenaar, ervaar je de smaak, de opvattingen en het denken uit een bepaalde tijd. Zo'n huis is een intrigerend, visueel tijdsdocument, vol verrassingen. Niet alleen vertellen historisch of kunsthistorisch belangrijke objecten een verhaal, ook het onbeduidende witte hondje van steengoed op een van de kasten in de studeerkamer of een rolstoel met een groene gepolsterde rugleuning bij een bed, lichten een sluier van een verre, vergeten tijd op.
Van Gijn had een vooruitziende blik. Nu is de stad Dordrecht blij met het legaat (1922) van verzameling, huis en inboedel. Want
... (Lees verder)meer nog dan toen is in deze tijd de belangstelling voor de persoon achter de verzamelaar groot. Hoe leefde hij? Wie waren zijn vrienden? Waarom verzamelde hij? En wat hield hem naast het verzamelen bezig?
Pagina's
189
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.