Onze boeken

Nachttrein naar Lissabon

Door Pascal Mercier

Categorie
Vertaalde literatuur
Boeknummer
#300841-KA16
Titel
Nachttrein naar Lissabon
Auteur
Mercier, Pascal
Boektype
Paperback
Druk
18e druk
Uitgeverij
Amsterdam : Wereldbibliotheek
Jaar van uitgave
2007
ISBN10
9028421017
ISBN13
9789028421011
Taal
Nederlands
Beschrijving
Oorspronkelijk omslag, 8vo.
Samenvatting
Midden in een les verlaat de leraar Raimund Gregorius het klaslokaal. Opgeschrikt door het plotselinge besef dat de tijd hem door de vingers glipt, laat hij zijn geordende leven achter zich en vertrekt hij nog diezelfde nacht met de trein van Bern naar Lissabon. De aanleiding voor deze drastische stap is een boek dat hij bij toeval in handen heeft gekregen. Het is van Amadeu de Prado, een Portugese arts die zo indringend schrijft over de diepste ervaringen in het leven van de mens, dat Gregorius er niet meer van loskomt. In Lissabon gaat hij op zoek naar sporen van Prado en komt hij in contact met mensen wier leven vervlochten is geweest met dat van deze raadselachtige man.
'Een magistrale roman over alle grote vragen van het bestaan' - de Volkskrant
'Een ingenieuze roman over een zoekto
... (Lees verder)cht naar de vrijheid' - Vrij Nederland
'Een pleidooi voor de literatuur, een absolute aanrader'- De Telegraaf
'De roman verdient het een bestseller te worden. Van een schrijver die je ruim vierhonderd bladzijden onderdompelt in zo'n meeslepende existentiële zoektocht, wil je nog veel meer lezen.' -Het Parool
Pagina's
414
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.