Onze boeken

Lezen wat er staat: Het magisch realisme van ‘Awater’ en ‘Het Uur U’

Door Ernst Braches

Categorie
Secundair
Boeknummer
#299504
Titel
Lezen wat er staat: Het magisch realisme van ‘Awater’ en ‘Het Uur U’
Auteur
Braches, Ernst
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Amsterdam : De Buitenkant
Jaar van uitgave
1919
ISBN10
9490913871
ISBN13
9789490913878
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele bedrukte hardcover, hier en daar illustraties in kleur, 8vo.
Samenvatting

Over M. Nijhoffs klassieke gedichten Awater en Het Uur U is tegen het einde van de vorige eeuw ontzettend veel gepraat maar weinig wezenlijks gezegd. In de eerste jaren van deze eeuw werden de beide monumentale werken geprezen, maar nauwelijks meer gelezen. Nu, op de drempel van hun definitieve bijzetting in de marmeren tombe van het vergeten meesterwerk, brengt Ernst Braches de gedichten nog eenmaal tot leven in dit prachtig verzorgde boekje. De werkelijkheid in M. Nijhoffs meesterwerken is zo overtuigend, dat men in Utrecht het spoor van Awater kan volgen en dat men zich in volle ernst heeft afgevraagd waar de straat van Het Uur U te vinden is. De dichter moet zich hebben vermaakt over al die werkelijkheidszoekers. Hij heeft dat vuurtje zelfs onder zijn vrienden aangestookt. Achter dat
... (Lees verder) masker speelt zich een heel ander spel af in een werkelijkheid waarin we ondersteboven hangen als betoverde apen (Maurice Gilliams: Elias). Die magische werkelijkheid wordt in dit boekje regel na regel onthuld.
Pagina's
150
Conditie
Goed
Prijs
€ 12,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.