Onze boeken

Nynke van Hichtum: leven en wereld van Sjoukje Troelstra-Bokma 1860-1939

Door Aukje Holtrop

Categorie
Secundair
Boeknummer
#299448
Titel
Nynke van Hichtum: leven en wereld van Sjoukje Troelstra-Bokma 1860-1939
Auteur
Holtrop, Aukje
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam : Olympus
Jaar van uitgave
2008
ISBN10
9025418074
ISBN13
9789025418076
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback, hier en daar illustraties in z/w, 8vo. Uit de collectie van Isa de la Fontaine Verwey-le Grand (naam en datum op binnenzijde kaft achterin).
Samenvatting
Bekend werd ze vooral van Afke's tiental, dat de ondertitel een schets uit het Friesche arbeidersleven meekreeg. Nynke van Hichtum schreef haar hele leven lang en bleef schrijven, ondanks de vele tegenslagen die ze in haar leven te verwerken kreeg. Terwijl haar man Pieter Jelles Troelstra vocht voor de arbeidersbeweging en zich inspande om de SDAP van de grond te krijgen, werd Sjoukje Bokma de Boer (zoals Nynke van Hichtum eigenlijk heette) ziek na de geboorte van hun tweede kind. Ze kwam er nooit bovenop, ondanks vele therapieën en rustkuren, maar haar liefde voor het schrijven werd er niet door geraakt. Dit boek is naast een verslag van een moeizaam, maar bewogen leven, ook een transcript van een roerig tijdperk in de vaderlandse geschiedenis. Aukje Holtrop beschrijft met vaardige h... (Lees verder)and de gebeurtenissen die een leven en een geschiedenis vormen en creëert zo een uitermate lezenswaardige kroniek.
Pagina's
644
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.