Onze boeken

Sjef van Dongen: Nederlandse Poolheld: een reconstructie op basis van brieven en dagboeken

Door Michelle van Dijk

Categorie
Ontdekkingsreizen & Expedities
Boeknummer
#299380
Titel
Sjef van Dongen: Nederlandse Poolheld: een reconstructie op basis van brieven en dagboeken
Auteur
Dijk, Michelle van
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Lectura Cultura B.V.
Jaar van uitgave
2015
ISBN10
9082135426
ISBN13
9789082135428
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele bedrukte hardcover, illustraties in kleur en z/w, enkle kaartjes, 4to.
Samenvatting
In dit boek wordt het ware verhaal verteld van Sjef van Dongen, de Nederlandse poolheld die in 1928 op Spitsbergen de neergestorte generaal Nobile probeerde te redden van het pakijs.

Sjef van Dongen, de Nederlandse Poolheld gaat over het leven van een Brabantse jongen in een verlaten mijnbouwdorp op Spitsbergen en zijn heldhaftige poging om de Italiaanse ontdekkingsreiziger Umberto Nobile te redden. Deze stortte in 1928 met zijn zeppelin neer op het pakijs van Spitsbergen tijdens zijn poging op de Noordpool te landen. Maar liefst 26 dagen trok Sjef van Dongen met zijn hondenspan door een witte hel, en maakte deel uit van de grootste reddingsoperatie in het poolgebied ooit. Tijdens zijn barre tocht op het ijs lieten zijn honden het leven en zelf werd Sjef ternauwernood gered. Bij de redd
... (Lees verder)ing van Nobile werden schepen en vliegtuigen uit tien landen ingezet en verloor de bekende Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen het leven. Kranten over de hele wereld volgden het nieuws van dag tot dag. Terug in Nederland werd Sjef als een held onthaald en ontving hij pauselijke en koninklijke onderscheidingen. Maar wie kent hem vandaag de dag nog? Dit boek is een eerbetoon aan een Hollandse poolheld. Op basis van brieven en dagboeken wordt zijn leven en bijzondere reddingspoging op Spitsbergen gereconstrueerd door Michelle van Dijk.
Pagina's
120
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.