Onze boeken

De laatste visvangst: Verhandelingen 55-124 over het Johannesevangelie [In Iohannis euangelium tractatus]

Door Aurelius Augustinus

Categorie
Religie & Theologie
Boeknummer
#298425
Titel
De laatste visvangst: Verhandelingen 55-124 over het Johannesevangelie [In Iohannis euangelium tractatus]
Auteur
Augustinus, Aurelius
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Budel : Damon
Jaar van uitgave
2021
ISBN10
9463403078
ISBN13
9789463403078
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele hardcover met zilveropdruk, stofomslag, leeslint, 8vo. Ingeleid, vertaald en van aantekeningen voorzien door Hans Tevel en Hans van Reisen.
Samenvatting
Verschenen in de serie: Augustinus-uitgaven
De laatste visvangst bevat de verhandelingen 55-124 over het Johannesevangelie en vormt een drieluik met de eerdere uitgaven Geef mij te drinken (1-23) en Brood om van te leven (24-54). De verhandelingen over het Johannesevangelie behoren tot het onbetwiste hoogtepunt van de verkondiging in de vroege kerk. De 70 verhandelingen in deze bundel vormen een aaneengesloten toelichting op de hoofdstukken 13 tot en met 21 van het Johannesevangelie. Ze geven een nauwkeurig en kleurrijk beeld van Augustinus als bijbeluitlegger en pastor. Z werden door Augustinus op verzoek van anderen opgetekend en waren bestemd om elders te worden voorgelezen.
Men kan alleen maar grote bewondering hebben voor de zorgvuldige manier waarop Augustinus de soms moeilijke toe
... (Lees verder)spraken van Jezus in dit evangelie geduldig voor zijn toekomstige lezers en luisteraars heeft toegelicht. Dit boek biedt van deze verhandelingen de eerste volledige Nederlandse vertaling.
Pagina's
499
Conditie
Goed
Prijs
€ 30,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.