Onze boeken

Tien prinsessen: lief en leed van de prinsessen van Laken

Door Henri van Daele e.a.

Categorie
Geschiedenis Europa
Boeknummer
#296616
Titel
Tien prinsessen: lief en leed van de prinsessen van Laken
Auteur
Daele, Henri van & Patrick Weber
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Tielt : Lannoo nv
Jaar van uitgave
2002
ISBN10
9020948008
ISBN13
9789020948004
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele bedrukte hardcover, oblong, veel illustraties in z/w.
Samenvatting

* Compleet overzicht van de lotgevallen van de Belgische prinsessen, van Charlotte tot Elisabeth * De opvolger die niet kon uitblijven na het succes van Zes koningen en Zes koninginnen * Verhalen van tragiek, glorie en geluk * Met een overzichtelijke stamboom van de koninklijke familie Na het succes van Zes koningen en Zes koninginnen kon een opvolger niet uitblijven. Naar aanleiding van de geboorte van prinses Elisabeth, de tiende prinses van Laken, is die opvolger er nu gekomen met Tien prinsessen. Dit boek vertelt het verhaal van de Belgische koningsdochters van prinses Charlotte, de dochter van Leopold I, tot de toekomstige koningin, prinses Elisabeth. De lotgevallen van deze tien grote dames uit de Belgische geschiedenis zijn zeer gevarieerd: sprookjesachtige prinsessenlevens staan
... (Lees verder)tegenover verhalen over de harde realiteit van het opgroeien aan het hof, een afwisseling van drama, glorie en geluk. Henri Van Daele weet deze verhalen op een vlotte manier te verweven met de achtergrond van de politieke, sociaal-economische en culturele veranderingen van 1830 tot op heden.
Pagina's
159
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.