Onze boeken

Piet Slegers *GESIGNEERD*

Door Jaap Bremer e.a.

Categorie
Beeldhouwkunst
Boeknummer
#294752
Titel
Piet Slegers *GESIGNEERD*
Auteur
Bremer, Jaap & Alex de Vries
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Arnhem : Uitgeverij De Zwaluw
Jaar van uitgave
2004
ISBN10
9080331392
ISBN13
9789080331396
Taal
Nederlands
Beschrijving
originele hardcover, stofomslag, illustraties in kleur en z/w; gesigneerd door Piet Slegers voor Kees [Broos] en gesigneerd door de auteur Jaap Bremer. + uitnodiging voor de tentoonstelling (gevouwen).
Samenvatting

De samenstellers van deze publicatie achten het van belang om naar aanleiding van deze bijzondere leeftijd een poging te wagen tot een terugblik en in de vorm van dit boek ruim aandacht te besteden aan de kunstenaar Piet Slegers en zijn werk. De soms geleidelijke, soms impulsieve ontwikkeling van zijn werk, vanaf zijn opleiding aan de Academie in Arnhem tot op heden, had een zeer afwisselend verloop, met daarin als constante thema's zijn passie voor de natuur, de ruimte, het licht en de mens als centrale, bindende factor. Voordurend was Piet Slegers rusteloos bezig nieuwe wegen te zoeken om al deze thema's hun geëigende vorm te geven. De meesten kennen echter niet de ontwikkeling van zijn werk als geheel en de verrassende wendingen daarbinnen. Daarom tracht dit boek deze ontwikkelin
... (Lees verder)gen in vogelvlucht te schetsen en een beeld op te roepen van een kunstenaar, die een zeer eigen bijdrage leverde aan de Nederlandse beeldhouwkunst van na de Tweede Wereldoorlog.
Pagina's
223
Conditie
Goed
Prijs
€ 30,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.