Onze boeken

Uylenburgh & Zoon: Kunst en commercie van Rembrandt tot de Lairesse 1625-1675

Door Friso Lammertse e.a.

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#292407
Titel
Uylenburgh & Zoon: Kunst en commercie van Rembrandt tot de Lairesse 1625-1675
Auteur
Lammertse, Friso & Jaap van der Veen
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Zwolle : Waanders
Jaar van uitgave
2006
ISBN10
9040091609
ISBN13
9789040091605
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele zwarte linnen band met goudopdruk, stofomslag, illustratiesin kleur en z/w.
Samenvatting

De verspreiding van schilderijen en andere kunstwerken was tot het begin van de zeventiende eeuw in handen van de kunstenaars, maar werd daarna meer en meer door specialisten overgenomen. De belangrijkste kunsthandelaren waren met name in Amsterdam actief, het kunstcentrum bij uitstek. Onder deze handelaren waren vooral Hendrick Uylenburgh en zijn zoon Gerrit Uylenburgh zeer toonaangevend. Vader en zoon Uylenburgh dreven een kunsthandel en stonden tegelijkertijd aan het hoofd van een schilderswerkplaats waar kunstenaars van naam werkten. Zo is Rembrandt van 1631 tot 1635 voor het bedrijf werkzaam geweest. Hij voerde talloze portretopdrachten uit en maakte behalve historiestukken en tronies ook grisailles en etsen. Tijdens zijn werkzaamheden voor dit bedrijf leerde hij Saskia Uylenburgh k
... (Lees verder)ennen, een nicht van de kunsthandelaar, met wie hij in 1634 trouwde. Het boek Uylenburgh & Zoon geeft inzicht in de aard en betekenis van het ondernemerschap van vader en zoon Uylenburgh en behandelt tevens hun investeerders en klantenkring. Over de familie Uylenburgh is veel nieuw materiaal ontdekt. Het boek verschijnt naar aanleiding van de gelijknamige tentoonstelling die in 2006 te zien zal zijn in Museum Het Rembrandthuis te Amsterdam.
Pagina's
324
Conditie
Goed
Prijs
€ 12,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.