Onze boeken

Piet Sebens: Nooit mooi genoeg: schilderijen en tekeningen

Door Harry Tupan

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#291930
Titel
Piet Sebens: Nooit mooi genoeg: schilderijen en tekeningen
Auteur
Tupan, Harry
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Zwolle : Waanders
Jaar van uitgave
2006
ISBN10
9040082804
ISBN13
9789040082801
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback, illustraties in kleur en sommige in z/w.
Samenvatting
Het woord 'mooi' is voor stillevenschilder Piet Sebens (1961) een belangrijk woord.
In de letterlijke zin zoekt hij mooie voorwerpen uit het dagelijks leven die hij met veel precisie rangschikt tot een geschikte compositie. Het aldus samengestelde vormt het uitgangspunt voor een schilderij.
In het oeuvre van Sebens, die studeerde aan Academie Minerva in Groningen, nemen tafeltjes en kommetjes een belangrijke plaats in. Zij vormen een soort van constante in zijn werk. Daarnaast plaats hij ook contrasterende objecten in zijn opstellingen. Zo gebruikt hij met grote regelmaat voorwerpen uit Azië in zijn harmonieuze olieverfschilderijen. In zijn werk gaat het naast licht vooral om kleur. Licht is het medium van Sebens om de compositie door middel van contrasten te laten spreken.
Dit boe
... (Lees verder)k is deel 10 in de serie 'Monografieën van het Drents Museum over hedendaagse figuratieve kunstenaars'. De eerder verschenen delen gaan over Sam Drukker, Barend Blankert, Berend Groen, Douwe Elias, Ben Rikken, Henk Helmantel, Matthijs Röling, Peter Hartwig en Siemen Dijkstra.
Pagina's
127
Conditie
Goed
Prijs
€ 12,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.