Onze boeken

Omerta

Door Th.C.W. Oudemans

Categorie
Filosofie
Boeknummer
#291595
Titel
Omerta
Auteur
Oudemans, Th.C.W.
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam : Bert Bakker
Jaar van uitgave
2008
ISBN10
903513222X
ISBN13
9789035132221
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback, enkele illustraties in kleur.
Samenvatting
In deze tijd van wetenschap en techniek is de filosofie uiteengevallen in twee gebieden. Enerzijds zijn er de quasiwetenschappelijke filosofen die zijn losgezongen van het oorspronkelijke filosofische pathos. Zij leven van de wetenschap zonder daar filosofisch aan te kunnen beantwoorden en zonder te vragen of filosofie in die dwangbuis past.
Anderzijds zijn er de levensbeschouwelijke en cultuurkritische filosofen die oncontroleerbare beweringen doen. Zij kunnen desgewenst alles zeggen _ er is geen grens aan de uitwisseling van hun opinies.

Als de filosofie geen zicht verkrijgt op haar methode zal zij eindeloos voortgaan in een combinatie van loos gemompel en losgeslagen geschreeuw.

In Omerta verduidelijkt Th. C. W. Oudemans de eigen methode voor een hernieuwd filosofisch nadenken: i
... (Lees verder)n de filosofie wordt niet beschreven en niet gezwegen. Zij spreekt indirect.

Het boek geeft ook aan wat de eigen toetsbaarheid is voor het filosofisch nadenken. Die is niet wetenschappelijk, maar betreft de prosodische dissonantie: is mijn filosofie weggedreven van de woorden die de huidige wereld sturen of is zij daardoor op weg gebracht?
Pagina's
238
Conditie
Goed — Naam en datum op schutblad.
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.