Onze boeken

Dearest Tinkebell *SIGNED*

Door Tinkebell e.a.

Categorie
Speciale uitgaven
Boeknummer
#291114
Titel
Dearest Tinkebell *SIGNED*
Auteur
Tinkebell & Coralie Vogelaar
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Harderwijk : d'jonge Hond
Jaar van uitgave
2009
ISBN10
9089101292
ISBN13
9789089101297
Taal
Engels
Beschrijving
Signed by Tinkebell and by Coralie Vogelaar on stickers on title-page, numbered copy (357/1000) + loose CD and colour photograph.
Samenvatting
Dearest TINKEBELL is een verzameling van haat- en dreigmail die beeldend kunstenaar TINKEBELL. in de periode 2004-2008 ontving.

Veel van de hatemail is een reactie op het project 'My dearest cat Pinkeltje' (2004), waarvoor TINKEBELL. van haar kat een handtas maakte. Het boek is uitgegeven door TINKEBELL en wordt gedistribueerd door d'jonge Hond.

Dearest TINKEBELL. is gerealiseerd in samenwerking met beeldend kunstenaar Coralie Vogelaar, die onderzoek heeft gedaan naar de afzenders van de verschillende haat- en dreigmail. Naast de verschillende berichten die TINKEBELL. ontving, bevat het ook alle persoonlijke gegevens van de afzenders – foto's, persoonlijke weblogs, huisadressen – voor zover deze door de afzenders zelf op het internet zijn geplaatst. Het grootste deel van
... (Lees verder)de afzenders (c. a. 80%) opgenomen in het boek komt uit Amerika. Andere afzenders komen o. a. uit Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Rusland, Groot Brittannië en Brazilië.

In het boek zijn tevens tekstuele bijdragen opgenomen van schrijvers zoals van NRC Handelsblad kunstrecensente Ine Poppe en filosoof en taalwetenschapper Vincent W. J. van Gerven Oei. Zij belichten de betekenis van de verschillende e-mails vanuit hun eigen discipline en vakgebied. Zij plaatsen het boek in een bredere context om zo de tendens van de haat- en dreigmail als maatschappelijk fenomeen en artistiek-inhoudelijke verzameling te bezien.
Pagina's
698
Conditie
Goed — 2x naamstempeltje op titelpagina.
Prijs
€ 150,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.