Onze boeken

Benno Premsela 1920-1997: voorvechter van homo-emancipatie

Door Bert Boelaars

Categorie
Homoseksualiteit
Boeknummer
#290787
Titel
Benno Premsela 1920-1997: voorvechter van homo-emancipatie
Auteur
Boelaars, Bert
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Bussum : Thoth
Jaar van uitgave
2008
ISBN10
9068684531
ISBN13
9789068684537
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback, enkele z/w afbeeldingen, DVD achterin.
Samenvatting

Met zijn betoverende etalages voor De Bijenkorf, praktische Loteklamp en gedurfde katoenen tapijt is Benno Premsela (1920-1997) bij het grote publiek bekend geraakt als markant binnenhuisarchitect en gerenommeerd vormgever van industriële producten. Zijn vele adviseurschappen op het gebied van kunst en cultuur droegen verder bij aan zijn naam als smaakmaker van de modernisering in onze naoorlogse moerasdelta. Naast zijn beroepsmatige activiteiten zette Premsela zich in voor de emancipatie van homoseksuele mannen en vrouwen in een tijd die er van gruwde. Tijdens zijn onderduik in de Tweede Wereldoorlog besefte hij zelf zo te zijn. De bevrijding bood hem niettemin weinig ruimte om zich te kunnen ontplooien naar eigen aard. Eerst mocht hij er niet zijn als jood, voor hem als homo bleek
... (Lees verder) evenmin plaats. Premsela weigerde zich opnieuw te laten wegdrukken en ging de strijd om erkenning aan. Uiteindelijk met succes. Dit boek schetst het bewogen leven van een gepassioneerd mens in een turbulente tijd. Een man die de rauwe werkelijkheid van de twintigste eeuw in alle hevigheid heeft ervaren. Het weloverwogen humanisme dat hem van huis uit als levenshouding was meegegeven, bleek het elixer voor zijn moed en elan, nodig om het verstarde Nederland enigszins open te breken. Bij het boek is een DVD gevoegd met een prachtig filmportret over Benno Premsela, gemaakt door Carrie de Swaan.
Pagina's
399
Conditie
Goed — Hoekje schutblad gevouwen.
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.