Onze boeken

Il Principe en andere politieke geschriften

Door Niccolò Machiavelli

Categorie
Filosofie
Boeknummer
#290757
Titel
Il Principe en andere politieke geschriften
Auteur
Machiavelli, Niccolò
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Druk
2e druk
Uitgeverij
Amsterdam : Ambo
Jaar van uitgave
207
ISBN10
9026318197
ISBN13
9789026318191
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele linnen band met goudopdruk op rug, stofomslag, buikbandje, enkele illustraties in kleur.
Samenvatting
Machiavelli's (doorgaans vertaald als De vorst of De heerser) is wellicht de bekendste en invloedrijkste klassieke politieke tekst uit de westerse literatuur. Machiavelli's idee vonden weerklank onder wereldleiders door de eeuwen heen, en zijn gedachten over staatkunde en de condition humaine zijn tot op de dag van vandaag een inspiratiebron voor historici, politicologen en letterkundigen. Deze nieuwe Nederlandse vertaling - de eerste in meer dan dertig jaar - is tot stand gekomen op basis van de meest recente wetenschappelijke inzichten en beoogt Machiavelli's meesterwerk te plaatsen in zijn historische, politieke en literaire context.
Deze monumentale nieuwe editie bevat, naast Il Principe, een reeks minder bekende, maar vaak zeer belangrijke geschriften van Machiavelli. Ten eerste is e
... (Lees verder)en vijftiental korte politieke geschriften opgenomen, die inhoudelijk nauw aansluiten bij Il Principe en waarvan de meeste nog niet eerder in het Nederlands werden vertaald. Ook is een aantal belangrijke en veelal vermakelijke brieven opgenomen, die licht werpen op Machiavelli's opvattingen en op de omstandigheden die hem ertoe brachten Il Principe te schrijven. Ten slotte bevat deze uitgave een vertaling van 'Het leven van Castruccio Castracani': een ge aliseerde biografische schets van een veertiende-eeuwse krijgsman, waarin een aantal politieke kernidee van Machiavelli herkenbaar is. De vertalingen worden voorafgegaan door een uitvoerige inleiding, en zijn alle voorzien van uitgebreid commentaar.
Pagina's
512
Conditie
Goed
Prijs
€ 40,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.