Onze boeken

De tweede helft: beeldende kunst na 1945

Door Ad de Visser

Categorie
Algemeen Kunst
Boeknummer
#290754
Titel
De tweede helft: beeldende kunst na 1945
Auteur
Visser, Ad de
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Nijmegen : Sun
Jaar van uitgave
1998
ISBN10
9061686148
ISBN13
9789061686149
Taal
Nederlands
Samenvatting


In De tweede helft vertelt Ad de Visser niet veel schwung het verhaal van de beeldende kunst van de laatste vijftig jaar. de tweede helft van de twintigste eeuw. Zonder de spreekwoordelijke complexiteit van de materie uit de weg te gaan slaagt hij erin de baaierd van stromingen en individuele kunstenaars overzichtelijk te expliciteren en weet hij (beducht voor kunsthistorische clich? s, niet afkerig van persoonlijke voorkeur en kritisch commentaar) zijn verhaal levendig te houden. In vier hoofdstukken (eik voorafgegaan door een tijdsbeeld waarin samenleving en cultuur kort worden gekarakteriseerd) presenteert hij de kunst van na 1945 aan de hand van de vier naoorlogse generaties en hun specifieke ambities en preoccupaties: de deugdzame jaren veertig en vijftig, de provocerende jaren ze
... (Lees verder)stig, de 'therapeutische' jaren zeventig en tot slot de vrijblijvende, maar verleidelijke jaren tachtig en negentig.

De tweede helft is een verfrissende handleiding voor iedere kunstliefhebber en een gedegen studieboek waarnaar het kunstonderwijs lang heeft uitgezien.
Pagina's
430
Conditie
Goed
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.