Onze boeken

De man zonder eigenschappen (3 delen)

Door Robert Musil

Categorie
Vertaalde literatuur
Boeknummer
#289834
Titel
De man zonder eigenschappen (3 delen)
Auteur
Musil, Robert
Boektype
Pocket
Druk
10e druk
Uitgeverij
Pockethouse
Jaar van uitgave
2005
ISBN10
9046130630
ISBN13
9789046130636
Taal
Nederlands
Beschrijving
3 uniforme pockets, complete set met doorlopende paginanummering.
Samenvatting

Op een mooie augustusdag in 1913 neemt Ulrich, de man zonder eigenschappen, het ferme besluit een man mét eigenschappen te worden vooral als hij in de krant heeft gelezen dat zelfs een renpaard `geniaal kan zijn; daar wil hij niet bij achterblijven. Hij raakt betrokken bij de `Parallelactie , de organisatie die de viering van het zeventigjarig regeringsjubileum van keizer Franz Josef I voorbereidt en tevens wil proberen het dertigjarig jubileum van de Duitse keizer de loef af te steken. Beide jubilea zijn gepland voor 1918, het jaar waarin de twee monarchieën ineen zullen blijken te storten. Met fijnzinnige ironie omringt Musil zijn hoofdpersoon Ulrich met een keur aan curieuze personages: de mooie ambitieuze Diotima, de met Nietzsche dwepende Clarisse, de denk- en geldmagnaa
... (Lees verder)t Arnheim, de brave generaal Stumm von Bordwehr, de `doorsneemens Walter, en de vrouwenmoordenaar Moosbrugger. Met scherpe blik doorschouwt Robert Musil een cultuur die haar einde nadert, en tast hij mogelijkheden af voor een nieuwe toekomst. De man zonder eigenschappen werd door Duitse schrijvers en critici uitgeroepen tot de belangrijkste Duitstalige roman van de twintigste eeuw.
Pagina's
1.343
Conditie
Goed — Leesvouwen ruggen; ruggen wat scheefgelezen.
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.