Onze boeken

Het charisma van Adolf Hitler: hoe hij miljoenen naar de afgrond leidde

Door Laurence Rees

Categorie
WO II
Boeknummer
#289787
Titel
Het charisma van Adolf Hitler: hoe hij miljoenen naar de afgrond leidde
Auteur
Rees, Laurence
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam : Ambo
Jaar van uitgave
2012
ISBN10
9026325835
ISBN13
9789026325830
Taal
Nederlands
Beschrijving
paperback, twee katernen met foto's.
Samenvatting

Het is misschien wel Adolf Hitler die, meer dan wie dan ook, de geschiedenis het meest ingrijpend heeft bepaald. Zijn enorme macht over het Duitse volk gebruikte hij om het land in een oorlog te storten, een genocide te ontketenen en toch gehuldigd te worden als ware hij een god. De veelgeprezen historicus Laurence Rees onderzoekt in zijn langverwachte nieuwe boek hoe dat ooit heeft kunnen gebeuren. Adolf Hitler werd gedreven door extreme ideologieën en was verslaafd aan het nemen van grote risico's. Maar wat in zijn karakter zorgde ervoor dat zoveel mensen bereid waren hem te volgen? Waarom was elke aanval op zijn leiderschap bij voorbaat gedoemd te mislukken? En is het voorbeeld van deze man, die het lot van Europa zozeer heeft bepaald, zeventig jaar later nog steeds een waarschuw
... (Lees verder)ing aan ons allen? In Het charisma van Adolf Hitler gaat Laurence Rees in op een thema dat vele historici onaangeroerd hebben gelaten: Hitlers karakter en persoonlijkheid. Op basis van geschreven bronnen maar ook vele ooggetuigenverslagen laat Rees zien dat Hitler een van de opmerkelijkste figuren is die ooit hebben geleefd.
Pagina's
367
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.