Onze boeken

Romans en verhalen

Door N.S. Ljeskow

Categorie
Vertaalde literatuur
Boeknummer
#289744
Titel
Romans en verhalen
Auteur
Ljeskow, N.S.
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Druk
3e druk
Uitgeverij
Amsterdam : G.A. van Oorschot
Jaar van uitgave
1990
ISBN10
902820413X
ISBN13
9789028204133
Taal
Nederlands, Overig
Beschrijving
Originele linnen band met goudopdruk, stofomslag, dundruk. De Russische Bibliotheek. Vertaald uit het Russisch door Tom Eekman.
Samenvatting
Nadat Nikolaj Ljeskow (1831-1895) twee 'nihilistische' romans had gepubliceerd die hem van linkse zijde op veel kritiek kwamen te staan, vond hij zijn eigen vorm in wat Karel van het Reve noemde 'het Sheherazade-genre': korte geschiedenissen, aaneengeregen tot een verhaal. Titels als 'De betoverde zwerver' en 'De verzegelde engel' zijn hier sprekende voorbeelden van. Ze zijn opgenomen in Romans en verhalen, tezamen met nog zes verhalen en de romans De lady Macbeth uit het district Mtsensk en Het kapittel. Dat laatste boek geldt als een unicum in de Russische literatuur, omdat voor het eerst een literair werk geheel aan de geestelijkheid was gewijd. Tom Eekman kreeg onder meer voor dit boekdeel de Martinus Nijhoffprijs voor vertalingen.
Pagina's
855
Conditie
Redelijk — Rug scheefgelezen; iets vochtschade.
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.