Onze boeken

Werken

Door V.V. Majakovski

Categorie
Vertaalde literatuur
Boeknummer
#289743
Titel
Werken
Auteur
Majakovski, V.V.
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Amsterdam : G.A. van Oorschot
Jaar van uitgave
1993
ISBN10
9028208321
ISBN13
9789028208322
Taal
Nederlands, Overig
Beschrijving
Originele linnen band met goudopdruk, stofomslag, dundruk. De Russische Bibliotheek. Vertaald uit het Russisch door Marko Fondse. Tweetalige uitgave.
Samenvatting
In deze tweetalige uitgave Werken van Majakovski ligt de nadruk sterk op de vroege Majakovski: de auteur van vóór de socialistische poëzie die van veel mindere kwaliteit is. Het stekst komt Majakovski's talent tot ontplooiing in de vier breed opgezette poëma's van Een wolk in broek tot en met Mens met de unieke mixtuur van lyrische, epische en dramatische kwaliteiten. Deze poëma's zijn alle vier in de Werken opgenomen, evenals de daaraan voorafgaande tekst Vladímir Majakovski - Tragedie, waarin de twintigjarige hemelbestormer zijn tragische levensloop al op voorhand lijkt te hebben uitgezet. Daarnaast is een ruime keuze uit de vroege lyriek opgenomen. Na 1917 wist Majakovski zich nog tweemaal van zijn socialistische preoccupaties los te maken in de twee ... (Lees verder)grote poëma's Ik heb lief en Daarover. Ook die zijn opgenomen, evenals de inleiding bij het onvoltooide Luidkeels. Besloten wordt met een selectie uit de latere lyriek, twee korte proeven van het vroege proza en de autobiografie in telegramstijl Ik persoonlijk en de Ars Poëtica Hoe maak je verzen.
Pagina's
809
Conditie
Goed
Prijs
€ 65,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.