Onze boeken

De Slag Om Duitsland 1944 -1945

Door Max Hastings

Categorie
WO II
Boeknummer
#287452
Titel
De Slag Om Duitsland 1944 -1945
Auteur
Hastings, Max
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam : Balans
Jaar van uitgave
2005
ISBN10
9050186521
ISBN13
9789050186520
Taal
Nederlands
Samenvatting
In De slag om Duitsland staan de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog centraal: de vernietiging van Hitler- Duitsland. Max Hastings raadpleegde archieven in vier landen en sprak vele ooggetuigen om deze fascinerende militaire geschiedenis te kunnen schrijven, die tegelijkertijd de grootste menselijke tragedie is van de twintigste eeuw. Sommige episodes, zoals Arnhem en de hongerwinter, zijn bekend, maar worden door de auteur in een nieuw licht geplaatst. Andere, zoals de vernietigende opmars van het Rode Leger door Oost-Pruisen, waardoor zeker een miljoen mensen de dood in werden gedreven, zijn in het westen niet of nauwelijks bekend.

In deze meeslepende reconstructie onderzoekt de auteur de grote menselijke en militaire vragen. Waarom hebben de Geallieerden de oorlog niet gewonne
... (Lees verder)n in 1944, toen ze veel sterker waren dan Duitsland? Waarom hadden de Russen de beste generaals? Hoe was het om te vechten in het Engelse, Amerikaanse, Duitse en Sovjet-leger?

De slag om Duitsland omvat het lot van meer dan honderd miljoen mensen, jong en oud, mannen en vrouwen. Op basis van zijn omvangrijke research geeft de auteur tal van nieuwe en belangwekkende inzichten over de invloed die de grote historische gebeurtenissen hadden op de levens van gewone soldaten en burgers.
Pagina's
759
Conditie
Goed
Prijs
€ 12,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.