Onze boeken

De Lusiaden

Door Luis de Camoes

Categorie
Vertaalde literatuur
Boeknummer
#287367
Titel
De Lusiaden
Auteur
Camoes, Luis de
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Amsterdam : L.J. Veen
Jaar van uitgave
2012
ISBN10
9045064677
ISBN13
9789045064673
Taal
Nederlands
Beschrijving
Hardcover, stofomslag, leeslint.
Samenvatting

'Hier rust Luís de Camões, prins der dichters van zijn tijd; hij leefde arm en ellendig en zo stierf hij ook.' Dit grafschrift eerde de grootste dichter van Portugal. Het graf werd verwoest tijdens de zware aardbeving van 1755, maar zijn epische meesterwerk De Lusiaden heeft moeiteloos de tand des tijds doorstaan. De Lusiaden (Os Lusíadas, 1572) verhaalt over de Portugese ontdekkingsreizen, met als voornaamste de legendarische reis van Vasco da Gama via zuidelijk Afrika naar India in 1497-98. Camões was de eerste Europese dichter die de avontuurlijke zeereis naar Azië maakte en zijn epos weerspiegelt die unieke ervaring, de kennismaking met Afrika, India en het Verre Oosten. De Lusiaden is daardoor een uniek Renaissance-epos dat de overgang markeert naar
... (Lees verder)de moderne tijd. Daarnaast biedt het nog altijd tal van relevante observaties over het gevaar van macht en over de opkomst en ondergang van grootmachten, die niet alleen door vijanden van buiten worden bedreigd, maar ook van binnenuit door het verlies van integriteit en visie. Terecht wordt De Lusiaden al eeuwen in één adem genoemd met onder andere Dantes Divina Commedia en Miltons Paradise Lost. Als epos van de zee inspireerde het Herman Melville tot het schrijven van Moby Dick en Slauerhoff evoceerde de dichter en zijn werk in gedichten en de roman Het verboden rijk. Deze eerste Nederlandse vertaling uit het Portugees is van de hand van Arie Pos.
Pagina's
383
Conditie
Goed
Prijs
€ 45,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.