Onze boeken

Willem Kloos 1859-1938: O God, waarom schijnt de zon nog!

Door Peter Janzen e.a.

Categorie
Secundair
Boeknummer
#287364
Titel
Willem Kloos 1859-1938: O God, waarom schijnt de zon nog!
Auteur
Janzen, Peter & Frans Oerlemans
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Nijmegen : Uitgeverij Vantilt
Jaar van uitgave
2017
ISBN10
9460043224
ISBN13
9789460043222
Taal
Nederlands
Samenvatting

Willem Kloos was een briljant dichter, een scherp criticus en de onbetwiste leidsman van de Tachtigers. Tot in de jaren dertig werd hij aanbeden én verguisd - nu leeft hij voort in een aantal klassieke gedichten. Kloos bracht het tijdschrift De Nieuwe Gids naar grote hoogtes en diepe dalen, verkeerde in een permanente staat van armoede en drankzucht, en dreef zijn kring van vrienden tot wanhoop. Later werd hij verzorgd door zijn vrouw en schoonzuster, met als enig houvast het tijdschrift, dat na zijn dood in de handen van fascisten roemloos ten onder ging. In Willem Kloos (1859-1938). O God, waarom schynt de zon nog! beschrijven Peter Janzen en Frans Oerlemans het turbulente en vaak tragische leven aan de hand van talloze nieuwe feiten en vele, dikwijls niet eerder gepubliceerde f
... (Lees verder)oto's. Ze rekenen af met de hardnekkige mythe dat Kloos de ontwerper was van zijn eigen grootheid en werpen een nieuw licht op zijn obsessieve verlatingsangst. Ook schenken ze uitgebreid aandacht aan zijn aftakeling in de jaren negentig en zijn opname in een psychiatrische kliniek, waar hij werd onderworpen aan elektrotherapie.
Pagina's
407
Conditie
Goed
Prijs
€ 12,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.