Onze boeken

Hergé - een dubbelbiografie - Kuifje

Door H. Thompson

Categorie
Secundair
Boeknummer
#286156
Titel
Hergé - een dubbelbiografie - Kuifje
Auteur
Thompson, H.
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Amsterdam : Balans
Jaar van uitgave
1991
ISBN10
9050181392
ISBN13
9789050181396
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback, enkele z/w afbeeldingen.
Samenvatting
Met 144 miljoen verkochte stripverhalen over de hele wereld is Kuifje klassiek geworden. Wat maakt verslaggever Kuifje, samen met zijn onafscheidelijke vrienden Bobbie en Haddock, zo waanzinnig populair? Deze zeer sympathieke, verhelderende en humoristische dubbelbiografie volgt de worsteling en de vreugde van Hergé bij het ter wereld brengen van zijn geesteskind Kuifje in 22 unieke albums.

Kuifje, de jonge held met zijn smetteloos karakter, is in zijn jonge jaren Hergé's ideaal, zijn alter ego. Maar gaandeweg groeit er in de schrijvertekenaar een kapitein Haddock, die alleen nog maar met rust gelaten wil worden en scheldt op alles en iedereen die hem daarin belemmert: Duizend bommen en granaten!

Kuifje, het poppetje in de kantlijn van een schoolschrift, is een wereldbe
... (Lees verder)roemde stripfiguur geworden. Voor de liefhebbers is er geen aanbeveling nodig. Ze zijn er in dit boek weer allemaal: Jansen en Janssen, Bianca Castafiore, Nestor, Zonnebloem, Serafijn Lampion... En weer bevinden we ons in de exotische werelden van Afrika, Tibet, Syldavit en Bordurié: bij de snorharen van Plekszy-Gladz!
Pagina's
196
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.