Onze boeken

De thee van Negla: herinneringen van Marga C. Kerkhoven

Door Wijnt van Asselt

Categorie
Indonesië & Nederlands Indië
Boeknummer
#282118
Titel
De thee van Negla: herinneringen van Marga C. Kerkhoven
Auteur
Asselt, Wijnt van
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Stichting Indisch Thee- en Familiearchief Van der Hucht c.s.
Jaar van uitgave
2013
ISBN10
9082000407
ISBN13
9789082000405
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback, afbeeldingen in z/w en kleur, bijpassende boekenlegger; Theema 10.
Samenvatting
In dit boek is een volgende generatie theeondernemers uit de familie Kerkhoven
(beschreven in ''Heren van de thee'' van Hella S. Haasse) aan het woord. Aan de hand van de herinneringen van Marga C. Kerkhoven, wordt het verhaal geschetst van 'Negla', de onderneming met het mooie uitzicht. Haar vader, Karel Felix Kerkhoven, vierde zoon van Rudolf Eduard, was directeur en administrateur van deze theeonderneming. Nauwkeurig noteerde hij elke maand alles wat hij van belang achtte voor de onderneming, van de hoeveelheid gevallen regen tot de geoogste kilo's natte en droge thee. Veel daarvan is bewaard gebleven en bevindt zich in het archief van de Stichting Indisch Thee- en Familiearchief Van der Hucht c. s. (Theefamilie Archief).
Voor de samenstelling van dit boek is rijkelijk geput uit het a
... (Lees verder)rchief, zowel persoonlijke brieven als zakelijke correspondentie en jaarverslagen zijn er in verwerkt. Behalve veel foto's zijn ook een aantal historische kaarten van het Koninklijk Instituut voor de Tropen opgenomen. Het geheel is een onderhoudende biografie over Negla geworden en biedt een inkijkje in het, letterlijk en figuurlijk, rijke leven op de onderneming.
Dit boek is deel 10 uit de reeks Theema's, die periodiek wordt uitgegeven door de Stichting Indisch Thee- en Familiearchief Van der Hucht c. s.
Pagina's
171
Conditie
Goed
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.