Onze boeken

De pestvogels van Veerman. Kritische kanttekeningen bij de Vogelgriepbestrijding 2003-2006

Door L. van den Bergh

Categorie
Geschiedenis Nederland
Boeknummer
#281303
Titel
De pestvogels van Veerman. Kritische kanttekeningen bij de Vogelgriepbestrijding 2003-2006
Auteur
Bergh, L. van den
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Utrecht, Gopher BV
Jaar van uitgave
2006
ISBN10
9051794355
ISBN13
9789051794359
Taal
Nederlands
Samenvatting
In het vroege voorjaar van 2003 werd er op een pluimveebedrijf bij het Utrechtse Scherpenzeel een uitbraak van het Vogelgriepvirus H7N7 ontdekt. De ziekte, die bekend werd onder de misleidende naam Vogelpest, breidde zich in de daaropvolgende maanden voornamelijk in zuidelijke richting uit en woedde vooral hevig in de Gelderse Vallei, Midden-Limburg en Zuidoost-Brabant.
Zodoende vond de minister van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit op miraculeuze wijze een bondgenoot in het virus, dat zijn visuele onzichtbaarheid steeds wist te combineren met een verschijnen op beleidsmatig niet al te onwelgevallig gekozen plaatsen. Met behulp van ruimingmethoden die uitmunten in slordigheid en nonchalance, wist de minister de kans op verdere verspreiding van de ziektekiem in hoge mate te bevord
... (Lees verder)eren, zoals menig viraal expert destijds heeft verzucht. Vervolgens gingen zijn ambtenaren zover dat zelfs lievelingsdiertjes van peuters, kleuters en pubers niet veilig waren voor hun ongebreidelde moordlust. Van enige justiti of parlementaire bestraffing voor deze totalitaire wandaden jegens mens en dier is nadien echter nimmer sprake geweest.
Gruwelijkheden, gecontroleerde feiten, ongezouten meningen en humoristische woord spelingen, Spotvogel doet op geheel eigen wijze in columnachtige bijdragen verslag van een epidemie die een grote impact heeft gehad op mens en dier.
Over de auteur: Spotvogel is Gravenbage, September 1946) scharrelt zo'n beetje zijn bele leven al rond op het agrarische platteland. Hij was jarenlang in de gelegenheid om de mores van het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij van binnenuit te ondergaan en te doorgronden, waardoor zijn mensbeeld er al n zo kleurarm op is geworden als de overbemeste doodgespoten en genetisch gemanipuleerde ku (ns) tgraslanden die tegenwoordig het platteland ontsieren. Met dit verscbil, dat ons buitengebied tenminste nog groene tinten vertoont, terwijl het bijbeborende mensbeeld er inktzwart tegen afsteekt.
Pagina's
444
Conditie
Redelijk — Hoek kaft achterzijde onder gevouwen.
Prijs
€ 12,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.