Onze boeken

Plato, schrijver: 1) Liefde; 2) Onzekerheid; 3) Rechtvaardiging; 4) Verstrarring

Door Plato

Categorie
Vertaalde literatuur
Boeknummer
#281115
Titel
Plato, schrijver: 1) Liefde; 2) Onzekerheid; 3) Rechtvaardiging; 4) Verstrarring
Auteur
Plato
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Amsterdam, Bert Bakker
Jaar van uitgave
1998
ISBN10
9035119827
ISBN13
9789035119826
Taal
Nederlands
Beschrijving
Teksten gekozen en vertaald door Gerard Koolschijn.
Samenvatting
Plato, schrijvér begint in de ochtendschemering, aan het bed van Plato's ironische en demonische leraar Socrates en eindigt diep in, de nacht met de beklemmende vergadering van de autoritaire koningen van Atlantis. Daartussen ligt Plato's eigen ontwikkeling: de liefde voor Socrates en het geloof in discussie; de onzekerheid na Socrates' dood over de keus tussen 'denken' en 'doen'; de rechtvaardiging van zijn keuze waarbij* hij de mensheid zijn eigen persoonlijkheid als model aanbiedt en een beschrijving geeft van politieke en psychische degeneratie; en de pessimistische verstarring van zijn laatste jaren.

De Griekse filosoof Plato is vooral schrijver. In een schitterende stijl geeft hij uitdrukking aan eigen emoties. In zijn dialogen is hij' in feite in gesprek met zichzelf en pr
... (Lees verder)obeert hij op meeslepende wijze een innerlijk conflict op te lossen.

In dit boek heeft Gerard Koolschijn de persoonlijke teksten uit Plato's werk bijeengebracht, waardoor een oorspronkelijk beeld van de schrijver ontstaat.
Pagina's
285
Conditie
Goed — Strookje kaft wat verkleurd.
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.